Zingen is heerlijk! Zingen is voor iedereen!

 

 Heel veel mensen houden van zingen. Zingen is een geweldige manier om jezelf te uiten en te ontladen, je kunt je ziel erin leggen, je lijf is je instrument. Misschien ben je een douchezanger of een zangeres op de fiets, zing je met Youtube mee of in een koor. Misschien valt de hele zaal stil als je je mond open doet of misschien moet je er niet aan denken om een solo voor publiek te zingen, het maakt allemaal niet uit. Iedereen heeft het recht om te zingen. En er valt een hoop te leren op elk niveau.

 

 Bij mijn lessen zie ik mezelf als coach en niet als iemand die het allemaal weet. Jouw smaak staat voorop, want er zijn heel veel verschillende manieren van zingen.Ik heb een gereedschapskist met technieken waarmee ik je kan helpen te bereiken wat je wilt, we gebruiken opnames als referentie. Ik werk het liefst met muziek waar jij veel naar luistert. R&B, pop, rock, country of oude blues: ik vind het allemaal leuk om te kijken hoever we kunnen komen. Centraal staat de liefde voor muziek en het leren aanvoelen hoe je stem en lijf werkt. 

 Ik heb veel plezier in het begeleiden op gitaar en vleugel of je kunt jezelf begeleiden. We kunnen ook werken aan het zingen met microfoon, meerstemmig zingen en performance.

 

 Welke soort les of workshop kies ik?

Individuele les kan via Muziekschool Boedijn (inwoners van gemeente Hoorn) en privé voor iedereen daarbuiten.

 Wil je graag samenzingen, dan kun je ook individuele les nemen en mee doen aan projecten. Of je komt meezingen met het Instantkoor

 

 Moet ik me inschrijven voor een vaste periode?

Nee, alle soorten lessen zijn per maand opzegbaar.

 

 Kan ik een proefles nemen?

Ja, een proefles is zelfs gratis. Je kunt ook een keer komen kijken bij een Singing Class of een Popschoolband.

 

Ga naar Zanglessen en workshops om meer te lezen over de mogelijkheden

Wie ben ik?

 

Ik ben zangeres, muzikant, componist, tekstdichter, vocal coach, workshopleider, cultureel ondernemer. Ik organiseer workshops en educatieprojecten en geef zanglessen.

 

Docent

In 1992 studeerde ik af aan de afd. Pop & Jazz,hoofdvak zang Conservatorium Hilversum (Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam)

Een muzikant is nooit uitgeleerd. Ik heb drumles, speel piano en gitaar. Ik volgde cursussen zangtechniek CVT en EVT. De  methode die mij het meest aanspreekt is  de  LIchtenberger Methode. Een revolutionaire benadering die uitgaat van de sensoriek.

Sinds 1993 ben ik docent zang Pop & Jazz bij muziekschool Boedijn in Hoorn en in privépraktijk. Ik geef regelmatig workshops zang en songwriting in popzalen, binnen het voortgezet onderwijs (oa CKV-projecten), voor st. Kunstbende en Popsport. Daarnaast coach ik theaterklassen, koren en bands.

 

Uitvoerend

Zolang als ik me kan herinneren schrijf ik tekst en muziek. Ik begon met schoolbandjes, maakte daarna indiepop en ambient, spoken word, folk noir. Met verschillende bezettingen en solo nam ik 6 albums op. Mijn laatste Ndromeda album staat op Bandcamp

Flying Dutchman vind je hier

 

Organisatie

Onder de vlag van Skipper Boetlek en als medeoprichter van kunstenaarsnetwerk Drijfveer organiseerde ik grote en kleine festivals in bijv. het van Gogh Museum, Paradiso, Patronaat maar ook op locatie.

Voor stichting Leergeld programmeerde en organiseerde ik tussen 2007 en 2017 de jaarlijkse kerstbenefiet in Schouwburg het Park in Hoorn een kerstshow met muziek, theater, dans en varieté

Voor muziekschool Boedijn in Hoorn coordineer ik de afdeling Pop & Jazz en onderwijsprojecten voor het voortgezet onderwijs en MBO