Mijn naam is Ciska Ruitenberg.

Ik studeerde jazz zang aan het Hilversums Conservatorium.

Daar heb ik geleerd te improviseren, over de stem werkt en over hoe muziek theoretisch in elkaar zit. Ik heb er ook geleerd dat ik niet hou van teveel regeltjes in de muziek.

En dat je het je leven lang kunt blijven studeren. Van dat laatste word ik heel vrolijk.

Lesgeven is voor mij samen op onderzoek gaan. Jij geeft de richting aan, ik help je om daar te komen. Jij kiest de de songs waar je hart een sprongetje van maakt.

Behalve dat ik gek op zingen ben, studeer ik graag gitaar,piano en drums en ben ik songwriter. Mijn muzikale smaak is heel breed.

Ik geef graag les aan zoveel mogelijk verschillende mensen met verschillende smaken en niveaus. Kinderen, jongeren, volwassenen, iedereen is welkom.

 

Ga naar Zanglessen en workshops om meer te lezen over de mogelijkheden

WORKSHOP

MOVED BY VOICE

In het afgelopen jaar maakte ik deel uit van het Turnlab Vocaal Leiderschap bij de Turnclub, De Turnclub is geen gymnastiekvereniging maar een netwerk van mensen dat zich inzet voor maatschappelijke verandering door een kunstenaarsmindset, 

Binnen dit Turnlab deed ik onderzoek naar de connectie tussen stem en beweging.  We zijn geen zingende hoofden maar zingende lichamen. Elke cel in ons lichaam resoneert. We zijn constant in beweging.
Het lichaamsbewustzijn van dansers en bewegers is heel inspirerend voor mij als zangeres, muzikant en docent.  Door het hele lichaam in te zetten gaat de energie stromen en raakt het denken meer op de achtergrond. Dit maakt niet alleen het muziekmaken intuïtiever maar ook dat we met minder ruis communiceren. Want wij mensen communiceren voor een groot deel via de lichaamstaal en klank. 

In maart en april organiseer ik samen met dansdocent Carlijn Visser 4 workshops moved by voice. 
Voor iedereen die wil uitproberen wat er gebeurt als je stem en beweging met elkaar verbindt. Spannend en misschien buiten de comfort zone, humor en speelsheid helpen om het denkende hoofd te negeren. Je hoeft niets speciaals te kunnen om mee te doen.


Iedere workshop heeft één van de vier elementen als thema
6 maart Plons
20 maart Aarde
10 april Zweef
24 april Fik
Inspiratie halen we oa uit Laban Bartenieff (bewegingsleer), Dansexpressie, Gaga Dance, Lichtenberger Methode, Chi Kung en Tai Chi Chuan. En natuurlijk uit de muziek.

 

Plaats:
Muziekschool Boedijn
Noorderstraat 3
1621 HV Hoorn

Aantal deelnemers:
maximaal 10

Kosten : 25 euro per workshop , 4 workshops 95 euro

Heb je vragen ? Stuur dan een mail naar ciska.ruitenberg@gmail.com 

https://www.eventbrite.com/.../moved-by-voice-tickets...

Afgelopen kerst wilden we heel graag weer zingen.

Maar het midwinterinstantkoor moesten we helaas weer uitstellen. Ik post het hier als het weer van start gaat.